Historiek

125 jaar ervaring tot uw dienst!
Corderie Smits-Henin

1894

La Corderie is een van de oudste winkels in Brussel die nog in gebruik is. Gesticht in 1894, ervoer de winkel de uitvinding van Neon, twee wereldoorlogen, de introductie van universele stemrechten, de wereldtentoonstelling van 1958, de onafhankelijkheid van Congo, de Martens-regeringen, de moord op André Cools en de plotselinge stijging van de onroerendgoedprijzen.

De touw

Oud voorwerp uit de Egyptenaren, het touw is nuttig om een ​​plek te versieren, iemand uit een greppel te halen, een punt met een ander in evenwicht te verbinden, in de bomen te klimmen, een klif af te gaan, een platform te ondersteunen, wat af te zetten materiaal op ontoegankelijke plaatsen, zeilen strekken, spieren ontspannen of mensen vasthaken.

Onze klanten

Touw is een nicheproduct dat op veel gebieden van invloed is. In een oud parketmagazijn, gelegen in Elsene, verwelkomt de Corderie zeilers, architecten, decorateurs, ondernemers, wetenschappers, regisseurs, culturele tentoonstellingsdirecteuren, yogists, snoeischaren, aankoopmanagers van pretparken, muzikanten, decorateurs, koorddansers, sporters, verhuizers, studenten, trainers voor dieren, goochelaars, begrafenisondernemers, gemeentewerkers maar ook Maureen Louys, Jacky Ickx, Jacques Borlée, Philippe Geluck, Guy Verhofstadt en een Johnny Hallyday look-alike (voor slechts voorbeelden van ons wereldse schetsboek).

Activiteiten

Sinds het einde van de 19e eeuw heeft de winkel de strings van zijn boog voortdurend vernieuwd om aan de eisen van zijn klanten te voldoen. Daarom verkoopt La Corderie niet alleen touw, maar ook kabel, netten, riemen, tuingereedschap, uitrusting PBM (persoonlijke beschermingsmiddelen), jute en fittingen (katrollen , spanners, kabelklem, lipje, ...). Bovendien is het overgrote deel van de producten die daar worden verkocht van Europese, Belgische, Franse, Duitse, Italiaanse of Spaanse oorsprong. Hierdoor kan hij nauw contact houden met de leveranciers om de kwaliteit van de producten van de klant en de mogelijkheid om op aanvraag te produceren te waarborgen.

Productie op maat

Om aan specifieke verzoeken te voldoen, heeft La Corderie, dankzij de vruchten van haar expertise, een werkplaats opgezet die touwen, ladders, natuurlijke kokosmatten, netten en aangepaste riemen maakt.

Het team

La Corderie wordt beheerd door een attent en beschikbaar team en aarzelt niet om naar de touwen te gaan om te voldoen aan de gevarieerde en soms originele behoeften van haar klanten. Het team streeft altijd naar uitmuntendheid in de kwaliteit van zijn producten, in de beschikbaarheid bij zijn klanten en in de snelheid van uitvoering.

Corderie Smits-Henin